i heart rachel roy

a horse with no name


Jag brukar inte kolla på melodifestivalen eftersom det mest är glättig schlager. Och det är ju inte direkt min typ av musik. Men eftersom jag ligger hemma och är förkyld så har tvn stått på hela dagen. Och så såg jag att Jöback skulle vara med, och av någon anledning så älskar jag honom. Eller, jag älskar hans röst. Såg dokumentären om honom på SVT förra året och föll i kärlek. Han har gjort en underbar skiva med covers. Bland annat R.E.Ms Everybody Hurts och Chris Isaaks Wicked Game finns med. Också ser han ut som Ryan Adams på omslaget.

Igår var Sara & Gabby från jobbet här på middag, vin och snack. De skulle upp & jobba så det blev en tidig kväll.

Är ledsen över att ha sårat min fina vän. Vet inte vad jag ska göra eller säga. Och imorgon åker hon till Thailand i en månad. Känns inte alls bra det här. Förlåt, älskade du.

there she goes againÄlska denna helg. Fullbokad över öronen. Igår var jag på loppis med Gabby och Johanna. Köpte massa prylar till mitt hem. Händerna fulla men inte över 200-lappen. Älska loppis. Sen jobbade jag och gick sen direkt på release för Goliath & the Giants. Fantastiskt fin musik. Som Silverchair för 10-talet, mixat med Nirvana och upbeat. Köpte deras skiva. Drack öl med Gabby och en massa 90-talister på PL13. Lekte mamma åt Omar som kastade 500-lappar omkring sig. Hamnade på efterfest hos Omars chef, kittlade hans sovande syster under fötterna. Sen gick jag, Gabby och Omar hit och sov. Är inte jättepigg just nu, men måste ta mig i kragen och gå ner till systemet och affärn för ikväll blir det middag här med arbetskamrater. Laxpaj och quesadillas. Men först Smoliansky på Dunkers. Eller en powernap.

Här är vecka åtta!

scandinavian loveFörsöker planera mitt sovrum lite. Helst av allt vill jag ha det som på bild 3, lite tantigt och mysigt med hyllmeter av böcker överallt (som den boknörd jag ändå är). Men med mer färger. Ska sy ett lapptäcke i brun/orangeton, och måla mina vita sängbord som jag ärvt från farmor & farfar i brunt. Kanske en stor rya på golvet. Helst som täcker hela golvet, men det är så dyrt med ny rya. Så kanske lager på lager från second hand. Ska till Framtid på torsdag och leta sänglampor och tygstuvar till quilten iallafall.

Ett eget hem. Med ett eget hem kommer mycket. Att göra som man vill. Att planera inredning. Blir helt varm och lurvig inuti av att tänka på att jag snart kommer att ha ett hem att kalla mitt, bara mitt. För det har jag aldrig haft. Alltid i andra hand, eller ihop med sambo. Men nu kan jag bestämma själv. Snart.

Det var fint på jobbet idag. Alltid bäst att jobba med Anne. Hon är som den syster jag aldrig har haft. Hon kittlar mig och vi pikar varandra och kör oneliners. Hon ska låna ut sin quiltbok till mig. Plus rullkniv, linjal och skärbräda. Så jävla tacksam. Men hon har ju bott i Amerikatt i halva sitt liv, så vad annat kan man vänta sig än att hon någon gång har sytt ett lapptäcke?

Fick fettisar av vår stammis Lasse. Anne påpekade att Gabby ville ha en med rosa grädde. Lasse sa att det inte fanns att hitta. Tog saken i egna händer och byggde om hennes semla. Med röd karamellfärg och en sprits gjort av bakplåtspapper blev det en semla med rosa inälvor. Gabby blev iallafall sjukt glad när hon kom och hämtade den.

Får väl bjuda på lite ur arkivet också!Efterklang - Magic Chairs (Spotify-länk)

Fruktansvärt fin skiva från danska Efterklang. Kräver ett par omlyssningar, men gud vilket arrangemang.

love is a lesson i can't learnVecka sju. Ingen lång lista, men lite fina låtar.

Ska skriva från Siesta åt Radar. Sjukt roligt.
Annars är det mest längtan och förhoppningar som fyller mig.

you look like rainAlela Diane - The Pirate's Gospel 

För er som tycker om First Aid Kit, Bon Iver, Fleet Foxes och Vandaveer. Holy shit it's good.

Det börjar hända bra saker. Men jag vågar inte tänka att det är bra förrän jag vet, och står där, och är säker. Har haft så fruktansvärt många motgångar så jag är liksom fast i tillståndet av "dåliga nyheter kommer aldrig ensamma". Men såklart håller jag mina små tummar och hoppas på en ljus och bra framtid.

Vrede är alltid ett bra medel mot hjärtesorg - särskilt om man har väldigt bra skäl till att känna sig kränkt. I månader klängde jag mig fast i en intensiv hätskhet. Det hjälpte mig att hantera hans summariska avspisning. Jag hade begått ett stort misstag.

Efter vrede kommer förtrytelse. Efter förtrytelse kommer bitterhet. Och när den, med sin fräna eftersmak, äntligen avtar finns vanligtvis bara trånaden kvar. En bedrövlig cocktail av resignation och saknad som ryms i begreppet "dyrköpta erfarenheter", värdigt att broderas på väggbonader.

Läser en FANTASTISK bok just nu. Som är anledningen till att jag somnade klockan 5.20 imorse och nu känner mig lagom grötig i huvudet. Men det är det värt. Mer om den sen. Nu dusch, sen jobb.

i did not become someone different

Bloggtorka på sistone. Skriver hellre i min svarta bok med min fina nya dyra svarta penna och lyssnar på delta blues. Men lite får man väl dela med sig av till omvärlden som ändå behagar titta in dagligen.

Av någon anledning har mina besökarsiffror skjutit i höjden den senaste veckan. Det är definitivt inte därför jag har en blogg. Men det är ju kul att nån uppskattar vad jag har att dela.

Det enda jag har att ge just nu är att de här tre fina har släppt skivor.


Phantogram - Eyelid Movies


Gil Scott-Heron - I'm New Here


Hot Chip - One Life Stand

jordbrodalendon't look back, like dylan in the movies

Jag gör ju veckolistor med fina favoritbitar på Spotify. Här är min lista för vecka fem. Enjoy.

Har speciellt fastnat för en låt den här veckan. Underbara Peter Morén (från Peter, Björn & John) och låten La Petite Coeur. Lilla hjärtat.

sometimes it's right to do the wrong thing, and right now is one of those times


Jag tittar i perioder på alldeles för mycket film. Snittar 110 om året (ja, jag har såklart en lista) och ni kan ju själv räkna ut vad det innebär. Fast ibland är det 5-10 i veckan, och ibland ingen alls. Film är mitt liv. Kanske för att jag älskar att få andras historier berättade för mig genom bilder och dialog och skådisar som vet hur man berättar en bra histora. Men också för att det är en skön verklighetsflykt - att bara vara, och titta på en skärm.

Men såklart finns det enormt mycket dålig film. Det finns film i överflöd. Frågan är hur man ska välja vad man vill se. Ska man se en ny film, ska man se en gammal film, ska man se en komedi, eller en romantisk? Ska man kanske våga sig på en skräckis? Oftast så känner man ju i magen vad man känner för att se. Idag är jag lite ledsen och singel och ensam, så då kanske jag vill se en romantisk komedi för att jag behöver skratta och känna att livet inte är så kasst egentligen? Det finns hopp, och allt det där. Jag har funderat ganska mycket på det där, varför jag gillar film så mycket. Det slutgiltiga svaret tror jag är: När man är en tänkare, som försöker reda ut livets mysterier, så är det rätt så skönt att titta på andra som också försöker att göra samma sak.

Filmer behandlar ju oftast det essentiella i livet, the big fucking questions som alla har. Och filmer är bättre och enklare än böcker, för man slipper anstränga sig, man slipper traggla sig igenom femton tusen sidor av mellangrejer för att komma till poängen. En film varar i högst tre timmar. En bok varar betydligt längre.

Så... jag tänkte därför tipsa om lite film här i min so called blogg. Om det finns nåt som jag kan, så är det film.

THE WACKNESS är en helt underbar film om kärlek, livet och om att växa upp och inse att allt kanske inte bara handlar om guld och gröna dollars. Året är 1994 och Luke är en förvirrad tonåring som har sommarlov. Han säljer marijuana i sin glassvagn och hiphopen är stor i New York där han bor. Han är oskuld. Eller nej, han är inte oskuld, han har bara inte officiellt haft sex ännu. Han utbyter marijuana mot terapi med Dr. Squires, som är ungefär lika fucked up som vem som helst. En vänskap växer fram, samtidigt som Luke blir kär i Dr. Squires styvdotter.

Ja, du ser ju själv. En fantastisk kompott. Och som vanligt när det gäller filmer som jag lägger i mitt hjärta som en liten säck av guld, så är soundtracket enastående.

Och Mary Kate Olsen har en biroll som en flippad 90s-hippie.

Dr. Squires: Certain people you just can't trust, you know Luke? Never trust anyone who doesn't smoke pot or listen to Dylan. Never trust anyone who doesn't like the beach. Never, EVER, EVER trust anyone who says they don't like dogs! You meet someone who doesn't like dogs you alert the authorities IMMEDIATELY and you sure as SHIT don't MARRY THEM!

Luke Shapiro: Do me a favor, Steph?
Stephanie: Huh?
Luke Shapiro: Don't say nothin, ok? Just stand there til I leave. I wanna remember this. I've never done it before.
Stephanie: Never done what?
Luke Shapiro: Had my heart broken.

mary & fisen på ankjakt

white winter hymnal from Mysjkin on Vimeo.

fit as a fucking fiddleSjukt rolig dag på jobbet idag, iallafall emellanåt. Sara tappade sin framtand, en provisorisk eftersom hon väntar på en ny. Hon gick in i en stolpe när hon var i Spanien. Hon såg ut som ett litet barn och var söt men jag fick ta alla kunder eftersom hon inte kunde visa sig så & inte hittade nån akuttandläkare som hade tid.
Sjukt roliga konversationer också. Kan ha varit tröttheten men om ett gott skratt förlänger livet så kommer jag fan bli hundra.

S: Vad heter det när man är otörstig? Det finns ju hungrig - mätt och sånt. Men vad säger man om man inte är törstig?
M: Släckt?
S: Men det måste ju finnas ett ord för när man inte vill dricka mer?
M: Att man är full?

Efter jobb när vi gick mot Saras bil.
M: KOLLA! EN UGGLA! COOOOOOOOOOOLT!
S: Haha, usch. Är du hög?!
M: Ja. Ja. Det är jag nog. (helt exhalterad över ugglan)
S: Det är nog all cola.
M: Alkohol?

Hahaha. Det roliga var att Sara läspade eftersom hennes framtand var borta, så jag hörde ju inte vad hon sa.

FUNLARIOUS! Såna dagar sparar man.

fyra


Tog inte så mycket bilder i helgen. Tog inte med kameran ut. Men en bild på var och en blev det iallafall.

that awful laughter of yours

Vackra Exploding Heart. Är lite smått besatt av den här låten just nu.

Måndagsångest är ett välkänt fenomen för mig, men jag ska bota det med alldeles för hög musik, redigera foto, skriva CV, söka jobb och läsa Catcher in the rye.

Emma fick en liten flicka igår. Nu är jag moster!