because the night belongs to lovers

Igår var vi hos doktorn och på sjukhuset eftersom jag varit enormt dålig i magen och inte kunnat behålla maten. Jag tyckte att magen krympte och blev därför orolig att barnet skulle fara illa. Doktorn är ju ingen barnmorska men kunde konstatera att jag gått ner 400 gram och att jag såg klen ut (?). Fast det har jag ju alltid gjort. Fick en remiss till sjukhuset främst för att besöka en gynekolog men också för att ta blodprover. Fick se min lilla pojke ännu en gång, med ultraljud, och allt såg jättebra ut. Normala hjärtslag, normal mängd fostervatten, ja, allt såg jättebra ut. Det är bara jag som inte mår bra. Fick tips på vätskeersättning och lite sånt, och sen tog de blodprov. Eller; de grävde lite i min arm och hand efter vener först. Och alla som känner mig vet ju hur mycket jag tycker om blod eller att någon krafsar med en nål i någon av mina kroppsdelar. Speciellt när jag suttit först i telefonkö och sen på en vårdcentral och sen på ett sjukhus i sex timmar utan mat. Svimmade aldrig, men jag hade plötsligt ett kalejdoskop framför mina ögon, ingen hörsel, och en pojkvän som inte fattade någonting och kallade mig mes. Fast sen fick jag ligga ner och då sjöng han lite för mig och höll mig i handen, och då blev jag glad och stark igen. Sköterskan sa att hon skulle ha svimmat om någon sjöng för henne.

Ska lämna lite andra roliga prover imorgon, och sen snällt vänta på resultaten. Magen krånglar fortfarande, men jag försöker få i mig vätskeersättning trots att det smakar rutten gammal fisk. Dagens middag bestod av kokt ris och kokta morötter. Lyxigt värre. Men världens bästa bebis i magen verkar må bra och vara pigg. Speciellt glad verkar han bli när jag dricker Proviva. Då bjuder han upp sin navelsträng till dans därinne. Breakdance, känns det som.
På lördag är det bara 18 veckor kvar tills han kommer till världen (plus minus 2). Jag längtar.

20 veckor + 4 dagar

Igår var jag i Gantofta och gick skogspromenad med Emma & Siri. På kvällen var jag så rastlös att jag klättrade på väggarna. Men samtidigt så orkeslös att jag inte riktigt orkade göra något. Jobbig känsla. Tror att det är sambo-abstinens.

Idag var jag på Väla, MVC & kinarestaurang med Emma. S är ju i Stockholm så Emma fick vara mitt stöd idag hos barnmorskan. Lyssnade på hjärtat, fick lite info och nya tider. Allting såg jättebra ut och hon sa att bebisen var vild.
Köpte brun färg på Panduro. Pimp my crib blir kvällens sysselsättning.

birdhouse in your soul

Jag är så kass på att ta magbilder. Måste ta fler, tiden bara springer iväg. Snart står jag där med en bebis och en deg på magen. Här är den senaste bilden jag tog, och det måste vara minst tre veckor sen. Just nu händer det inte så jättemycket. Har fastnat på 64 kg. Har bara gått upp cirka 5 kg på 20 veckor. Men snart börjar väl bebisen växa så att det knakar i både fogar och mage. Ska till MVC på onsdag och jag tror att hon ska börja mäta magen nu. För att se om knodden växer som han ska. Ja, det är en pojke. Det har vi vetat sen ultraljudet. Vi har ett smeknamn på honom, som förmodligen blir hans tilltalsnamn även utanför magen.
Nu har vi bott in oss lite mer och det är bara ett par lådor kvar som ska packas upp. Jag är ju inte världens piggaste mört just nu och vill mest av allt ligga på rygg och känna knodden sparka och slå volter. Plus äta, sträckläsa böcker och titta på tv-serier. Försöker få lite rutiner med promenader men det går verkligen sådär. Det är ju mycket skönare att bara slappa och njuta av magen.
S åkte till Stockholm idag för två spelningar och för att spela in lite mer på skivan. Jag ville egentligen följa med men vi hittade ingen som ville låna ut sin bil och eftersom det planerades så hastigt så blev det lite för dyrt med tågbiljetter. Funderade lite på att ta bussen upp, men att sitta ner i åtta timmar i mitten av en graviditet är nog inte kul. Så jag stannar hemma och gnyr. Försöker planera in lite aktiviteter så att jag inte dör av tråkighet. Till exempel ska jag hem till Kotten och Siri imorgon. Och på torsdag kommer S kusin hit med lite mammakläder som jag ska låna.
Nu ska jag bota min huvudvärk med kaffe och Vampire Diaries.

dreams-come-true-boy

Nu har vi äntligen flyttat. Bor i en lägenhet fylld med lådor, men det börjar se bättre ut för varje dag. Alla möbler är monterade. Spjälsängen och barnstolen påminner oss hela tiden om att det snart kommer en ny familjemedlem. Fast magen påminner ju oss hela tiden. Den är rund och syns hur jag än gör. 20 fullgångna veckor på lördag. Nu är det bara halva tiden kvar.

Har även fått en vagn av mina föräldrar. En Trille. Dansk design. Har inte sett den irl, men vi ska väl förhoppningsvis åka ut snart och hälsa på.

Min iphone vägrar samarbeta med datorn. Men det kommer lite bilder sen. Adios.