sprutdag


I söndags var vi på BBQ hos Sebastians pappa, som bor högst upp i samma trapp som oss. Hans takterass var stekhet och Rufus satt i blöjan och drack vatten ur en nappflaska. Det är svårt med spädbarn när det är såhär varmt. De kan ju inte reglera sin kroppsvärme, så man måste hålla koll hela tiden. Idag efter föräldraträffen (babymassagen) åkte vi till Väla, och bussen var som en bastu. Satt och fläktade honom med en tidning hela resan. På väg hem var bussen sval och skön. Verkligen undantaget som bekräftar regeln...
Hela helgen var skitbra. Sebbes bror Peter och hans fru Kim var på besök från New York, och vi hängde med dem rätt mycket. Sebbe spelade på I Love HBG, vi grillade hos Sebbes syster Michelle & hennes man Jocke, var på BBQ och satt sen i hamnen och drack vin. Jag pumpade och gav Rufus ersättning så att jag också kunde dricka lite vin. Skönt att "vara med" för en gångs skull. Fast det blir nog inget mer fusk på länge. Även fast jag är Maria, och inte bara 100% mamma, så känns det lite ansvarslöst och onödigt. Men det var skönt att bli lite salongs. Typ ett år sen sist. Fast man är väldigt lättpåverkad.
Imorgon fyller Rufus 3 månader. Tiden bara flyger iväg. Han ska till BVC och få två vaccinsprutor. Jag är skitnervös. Hatar sprutor. Men jag ska försöka att vara stark. Inte bryta ihop. Är säker på att det kommer att gå bra dock. Sebbe är i Stockholm och spelar, så jag får hålla barnmorskans hand istället. Om hon inte tycker att den är alldeles för kallsvettig av nervositet.
Sen ska jag till sjukhuset och ta blodprov. Ska gå till botten med min trötthet nu. Det är inte normalt att vilja sova dygnet runt, även fast jag är småbarnsmamma. Rufus sover väldigt regelbundet och bra. Ändå är jag dödstrött dygnet runt. Ej kul. Men nu ska jag alltså äntligen kolla upp det. Så det blir en riktig sprutdag imorgon.

lovely june

Nu är det äntligen sommar och juni. Det är exakt ett år sen jag blev gravid, och kroppen börjar sakta att återhämta sig. Jag ska börja träna snart tänkte jag. Det är tråkigt att inte kunna använda sina gamla kläder, och ännu tråkigare att gömma sig under storlek L för att dölja sin mage. Kan inte köra på så hårt eftersom det kan påverka amningen, men jag ska försöka ge mig ut i slingan minst tre gånger per vecka. Med eller utan vagn. Går betydligt saktare när jag har vagn. Det är inget terrängfordon vi har skaffat.
Det har hänt en del. Rufus har börjat sova i sin egen säng. Han sov i en gammal vagninsats mitt i sängen förut, men den blev för trång. Han låg och slog i kanterna av frustration och vi tyckte synd om honom. Han sov med mig rätt mycket också, men min sömn blev störd av att jag hela tiden var tvungen att tänka på att han låg där. Så vi flyttade spjälsängen så att han sover bredvid mig. Och nu sover vi alla så mycket bättre. Det är fortfarande amning var tredje eller fjärde timme på nätterna, men han har sovit som mest 5 och en halv timme på raken.
Han växer snabbt. Ett kvarts kilo eller mer i veckan. Han har vuxit minst 12 cm på längden sen han föddes.
Jag mår även tusen gånger bättre. Tog tag i allt och öppnade upp. Insåg att jag inte mådde bra pga att jag fick göra kejsarsnitt. Det är jättevanligt och inget jag skäms för. Är glad att jag sökte hjälp, för livet är mycket ljusare och jag kan bry mig om mina nära och kära igen. Inte bara vara instängd i en bubbla.