knästrumpor, spetstrosor och dimmig promenadJag har ju alltid sagt att Rufus kommer att bli en liten ballerina, så därför klär jag honom i knästrumpor och spetstrosor (nej, det är bara blöjan som sticker ut). Pojkigheten får bilbodyn stå för. Bra att blanda tycker jag.

Gick en ganska lång promenad med mamma (igår, söndag). Foglossningen är puts väck. Så skönt så ni förstår inte. Jag kan GÅ igen. Utan att känna mig som en 90-årig gammal tant. I slutet av graviditeten ville jag ha rullstol. Nu vill jag dansa och hoppa, men det får jag ju inte på ett tag. Snittet måste ju läka och bli fint. Sen ska jag banne mig skriva in mig på SATS. Idag vägde jag förresten 77.1 kg (vet inte ens vad jag vägde strax innan förlossningen, men kanske 85?). Magen är på väg bort. Snart är den ett minne blott. Snart bleknar bristningarna. Snart är jag mig själv. Snart kan jag sova på mage igen. Det har jag verkligen saknat.

Iso följde med oss hela vägen. Vi gick förbi Jonnas hus och hon kom ut och sa hej. Iso gömde sig bakom ett staket och tittade på Jonnas söta kattunge. Så sjukt skönt att vara ute. Åh, ni fattar ej. Tänk själv att sitta instängd i många långa månader. Helt plötsligt är jag FRI. Måste såklart ta det jättelugnt fortfarande. Men jag kan RÖRA mig. Ahhh. SÅ SKÖNT. Kan sitta med benen i kors! Jubel.

lördag i pixlar


friday i'm in love

Rufus morbrors tjej Sara har stickat hans fina strumpor. Jag har likadana fast lite större.

Idag ska vi äta pizza och bada.

rufus louDen 9 mars klockan 22.07 kom min älskade lilla Rufus äntligen till jorden. Han förlöstes med akut kejsarsnitt efter vattenavgång och 43 timmar. Han skrek innan han kommit ut ur magen och hade ändå navelsträngen 1 1/2 varv runt halsen. Min lilla kämpe.

Jag har haft fullt upp sen vi kom hem i lördags. Mycket släkt att träffa. Rufus pappa åkte ut på en 10-dagars Waynes Coffee-turné igår (kolla speldatum här) så jag och Rufus har flyttat hem till mina föräldrar under tiden. Här har vi ett eget nyrenoverat rum där vi kan lyssna på VH1 90s när vi ammar. Min primadonna sover på en stor kudde i sängen. Jag får nästan inte plats, men det gör inget. Min mamma har tagit ut "mormordagar" för att kunna vara hemma och hjälpa mig. Och det är så himla skönt att bli lite avlastad de här dagarna.

Nu är det dags att ge Ru lite mat. Jag har aldrig varit lyckligare än jag är just nu. Saknar bara Sebastian så himla mycket... Men nästa söndag ska vi ner och titta på honom när han spelar på Waynes Coffee i Malmö.

inget är som väntans tider...

Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov. Gick upp halv 9.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade bloggar.

Det sista du sa högt: "Jag sa "nånstans" och pekade på lådan."

Det senaste någon sa till dig: S frågade om jag sett ett kontantkort.

Vad har du druckit idag: Oboy och bubblor.

Vad var det senaste du åt: Pasta med tonfiskröra.

Vad var det senaste du köpte: Hm. Mat igår.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun.

Vad är det för väder hos dig nu: Skymning. Har inte varit ute. Men det är säkert kallt.

Godaste glassmaken: Choklad.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nä.

Sover du tungt: Ja, oftast. Lite sämre nu för tiden men det är ju normalt.

Drömmer du mardrömmar: Minns nästan aldrig vad jag drömmer längre, men inatt drömde jag faktiskt mardrömmar hel natten.

Trivs du med ditt jobb: Jag har inget jobb.

Favoritklädsel: Sköna kläder typ jeans, linne, skjorta.

Favoritlåt just nu: Lykke Li - I Follow Rivers

Vad ser du om du tittar till höger: En kudde

Vad gör dig glad just nu: Att jag snart har en bebis

Vad ska du göra härnäst: Vet inte. Dammsuga kanske.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Kaos. Upp och ner. In och ut. Glad och förväntansfull, nästa sekund deppig och ledsen.

Favoritgodis: Choklad och saltlakrits.

Kläder just nu: Leggins & vitt linne.

Sommarplaner: Nej. Vara mammaledig.

Hur många kuddar sover du med: Oj typ 8?

Spelar du något instrument: Nej.

Morgon eller nattmänniska: Olika.

Vad är viktigast för dig: Min familj.

Är du kittlig: Ja.

Snarkar du: Jättemycket nu när jag är gravid. Jättejobbigt.

Stjärntecken: Jungfru.

Äckligaste insekten: Hatar alla insekter, men mest spindlar.

Längtar du mest efter just nu: GISSA EN GÅNG!
Nämn något som gjorde dig glad igår: Solen.

kom igen...

Klockade sammandragningarna igår och de kom som minst med 6 minuters mellanrum. Hade jätteont i magen vid halv elva så jag tog två alvedon och gick och la mig. Sov som en sten på havets botten och vaknade idag utan några känningar alls. Nu under eftermiddagen har jag börjat känna av det igen men inte alls som igår kväll. Hoppas att det sätter igång på allvar snart. Sebastian ska spela på Tivoli i kväll så egentligen är det väl bra om inget händer idag, men det är ju så snopet om det bara skulle avta liksom, och jag ändå kanske måste tillbaka till barnmorskan nästa vecka, och att jag kanske ändå måste bli igångsatt om en vecka. 1 av 3 igångsättningar slutar med kejsarsnitt, och jag vill ju inte snittas. Men bebisen måste ju ut snart. SÅ MYSIGT kan det väl ändå inte vara att bo i en boll fylld med vatten? Kom igen envisa bebis...
Måste ringa BB och se om de har tid för mig, ska göra kissprov, hade +2 äggvita igår. Måste ta bussen dit och byta buss och jag bävar inför det för jag har så jävla ont i bäckenet. Men jag måste ju.

FÖRSTA bilden: några du umgås väldigt mycket med

I och med att jag är jättegravid och har haft så fruktansvärt hemsk foglossning (invalidiserande faktiskt) att jag för det mesta bara sitter hemma och ugglar, så är den enda jag umgås väldigt mycket med just nu min kära pojkvän och sambo Sebastian. Men eftersom han är så himla HÄRLIG och förmodligen har någon slags odiagnostiserad bokstavskombination, så klarar jag mig utan att deppa ihop totalt. Jag har andra vänner också, orkar bara inte träffa dem så väldigt mycket just nu. Men snart blir det andra bullar!

snart kommer lyckan


Var nyss hos barnmorskan. Sista inbokade besöket. Hon undersökte mig (och gjorde hinnsvepning) och konstaterade att bollen är i rullning, BEBISEN ÄR PÅ GÅNG! Behöver ju inte gå in på detaljer, men jag är öppen 1 1/2 cm. Så alla förvärkar och molande värk har alltså gett resultat. Hurra. Hon trodde att det skulle ske innan helgen är slut. LYCKA! Vi gick därifrån svävandes på små moln. Exakt samma känsla som när vi fick veta att jag var gravid. Bara ren och pur lycka. Men även nervositet eftersom det kommer att hända jättesnart. Vi blir föräldrar inom några dagar. Helt sjukt knasigt, och jag tror inte att man fattar det förrän det verkligen är så. Man kan ju förbereda sig på tusen olika sätt, men jag kan inte fatta att jag snart håller i min alldeles egen son. Helt ofattbart. Nio månader av dagdrömmar är snart VERKLIGHET.

Bunkrade upp med nötter och Marsbars från Pistachia. Ska packa ner det sista i väskan. Sen ska jag bara lägga mig i sängen och vänta och längta. Bäbis, bäbis, bäbis.

40+3

Börjar bli bra på att gå över tiden. Är chill. Dricker mitt hallonbladsthé. Sibbe lagar köttfärs. Jag lyssnar på Lykke Li. Nya skivan finns nu på Spottan.
På fredag ska vi till barnmorskan, Längtar. Kanske kan få en hinnsvepning. Har bara lätta förvärkar. Det var värre för ett par dagar sen. Just nu känner jag mig knappt ens gravid. Lugnet före stormen?