sjuttonde september - happy birthday to me







groove is in the heart

Helgen har varit tops. I fredags åkte vi till Köpenhamn lite senare än planerat. Tänkte först Louisiana, men tyckte inte det var nåt bra. Var framme i den ljuvliga danska huvudstaden vid två tror jag. Gick och letade efter ett museum, men behövde en toalett alldeles för mycket för att egentligen bry mig om vi hittade det. Gick på fina bakgator och ohade. Sen med raska steg mot Illum där jag hittade en damernas. Tittade på mammakläder men insåg att utbudet är så sämst. Tur att det FINNS ett annat utbud. Modet nuförtiden är ju ganska generöst i storlek och jag föredrar redan oversize, så förmodligen behöver jag bara köpa lite nya basgrejer. Pust. Hittade en liten söt butik som heter Name It, där vi köpte superfina bodys med ugglor på, plus en bib. Kommer go bananas på barnkläder snart känner jag. Den 28/9 ska vi på UL, och då kanske vi får veta vad det är för kön. Jag har velat veta det hela tiden. Vill veta vem som ligger därinne och guppar och blåser bubblor. Men går det inte att se är det också ok.

Åt på Wagamama. Drack den godaste rawfood-smoothien. Sen åkte vi till Malmö och såg Junip på Babel. Två timmars väntan innan de behagade dyka upp. En timmes konsert. Två alkoholfria drinkar. Ont i svanskotan och behov av toalett typ hela tiden. Var nästan lite glad när vi åkte hem. Men konserten var fin. Tyckte att jag kände rörelser i magen under spelningen. Som att någon låg och petade på mig med en fot, inifrån. "Mommy, skuva ner..." Sen dess har jag känt svaga rörelser, mest på samma sida. Och magen växer och växer och växer... Den måste ha växt minst 10 cm i omkrets de senaste två veckorna. Kan inte dölja den längre. Är i vecka 18, och det är snart dags för halvtid. "Bara" lika lång tid kvar. Och det är väl från och med nu som det kommer att kännas och märkas på en massa olika sätt. Har börjat få mer och mer problem med foglossning (har känt av det sen vecka 7 typ), och att jobba stående i 8 timmar gör mig nästan invalid. Igår var det hemskt, det var ett under att jag ens kunde ta mig hem efter jobbet. Men idag var det bra igen. Fick bara ont i fötterna. Bäst är när jag är ledig hela dagen och kan ligga i sängen när jag känner mig trött. Men jobba bör man annars dör man. Om någon månad kommer jag nog att behöva ta det lite lugnare med att böja mig ner och att lyfta saker, men jag lyssnar på kroppen för kroppen vet alltid bäst (tror jag), och än så länge känns det som att jag klarar det. Plus att jag är envis och KAN SJÄLV.

Gnäll, gnäll. Fast jag känner mig inte så gnällig. Mest "såhär är läget just nu". Fakta. Har lite svårt för att inte göra allting som vanligt. Man är ju pyttelite osmidig när man är preggo. Och det smyger sig på mer och mer för varje dag. Snart är jag en vit barbamamma som sitter i en fåtölj och säger "FEEEEDMEEEE". Hur lite jag än känner för det så kommer det att bli så. Försöker fortfarande ta långa, uppfriskande promenader i skogen. Men det tar liksom dubbelt så lång tid. Varje gång det gör ont i bäckenet så tänker jag på att gå "som att jag hade tight kjol på mig", som jag fått tips om att göra. Att ta långa, friska steg i takt med musiken är ju tyvärr uteslutet. Att ta pauser och studera lövens skiftande färg är den nya melodin. Kan sakna att jogga. Förstår inte hur vissa kan fortsätta att träna som vanligt. Går det? Eller är det bara jag som haft oturen med den tidiga foglossningen?

Hej och välkommen till min gravidblogg... Hehe.

I lördags hade jag tårtkalas med mina käraste. Det var bäst. Sen dess har jag bara jobbat.
Och nu är det dags för vampyrboken och sömnen. Godnatt.

Just det. Fick bästa presenten när jag fyllde år. Vi fick lägenheten! Skriver på papper imorgon. Tops!

you’re a wolf, boy, get out of this town



Vi tittade på lägenheten och den var jättefin. Med öppen spis och balkong. Får veta på måndag. Håller tummarna så hårt jag kan, och jag föreslår att ni gör detsamma.

Höll på att förgås av hunger och överkänslighet så jag sprang och åt en falafel. Är hungrig HELA tiden. Det började igår. Måste äta en gång i timmen annars är mitt blodsocker i knävecken och jag yrar och fräser, och mitt humör är not so funny. Sen träffade jag Fia på Mezo och det var fint, för henne har jag inte träffat sen i juni ungefär. Konstigt att man bara kan tappa bort kompisar. Men jag ska hålla fast i henne nu.

Är glad att jag krupit ur mitt ide lagom till hösten.

Dagens musiktips: Att lyssna på allt som kommer upp när man söker på "leaves" på Spotify.

speed of the whippoorwill



Vi fick inte lägenheten, men ska kolla på en annan idag. Släpper tanken på den nu. Det var inte meant to be. Tänker inte ens skriva surt om hyrestanten som gjorde så att det blev omöjligt att få den. Tänker bara vara positiv.

Andra roliga saker upptar mina tankar. Igår var vi på nya IKEA och det var enormt stort. Ska köpa säng och lite sånt. Så fort vi hittar lägenhet alltså.

Om 8 dagar fyller jag 30 år. Det känns faktiskt ok. Trodde att jag skulle ångesta mer över det, men att fylla 30 är lite samma sak som att fylla 20. Förutom att jag är smartare, gravidare och mår mycket bättre. Ibland när jag får pyttelite ångest så tänker jag att livet är som ett spel - att man liksom levlar upp för varje år. Då känner jag mig rätt så barnslig också tar det ut åldersnojan.

Det värsta jag hade kunnat tänka mig är att fylla 30 och typ bara sitta hemma och inte fira. Så vi ska ta bilen över bron till Köpenhamn och göra en massa roliga saker, typ äta god mat och dricka fakebubbel. Sen ska vi ta bilen över bron till Malmö och se Junip på Babel. Junip är José Gonzalez band för er som inte visste det. Här kan man höra deras skiva. Dagen efter fortsätter firandet i form av att jag bakar en tårta och cupcakes och kokar en massa kaffe. Sen kommer de som jag håller närmast mitt hjärta hit och firar med mig (förutom de där två som ugglar i Stockholm, I will miss you). Kommer bli fint som snus. Inte för att jag gillar snus, för det är typ den äckligaste lukten i hela världen. Men ni förstår ändå hur bra det kommer att bli.

greetings from michigan, the great lake state



Var ju på hattfest hos Betsy igår, och hade tex den här propellermössan på huvudet.
Drack tre alkofria Clausthaler som var helt ok. Fast alkoholfri öl är tröttsam i längden. Första flaskan är ok. För smakens skull liksom. För att känna att man minsann också är med och festar. Men i takt med att alla andra blir rundare under fötterna och gladare och piggare, så blir man istället bara trött och vill gå hem.
Emma och Tobbe skulle hem till Siri så jag gick också när de gick. Halv tio. Egentligen är det ju då festen börjar. Men jag klagar icke. Gick hem och åt glass och såg (den tråkiga) Emmygalan. Fick ett tips på en miniserie som jag skulle vilja se. Temple Grandin, med Claire Danes i huvudrollen som den autisktiska Temple. Hon utbildade sig till forskare inom boskap, och verkar vara en skitcool person. Kolla bara här!

epilepsy is dancing



Var på Framtid idag och såg den hr fina gamla ambulansen stå utanför. Pirrepartiet är kreativa minsann!
Var ganska hungrig eftersom jag inte ätit frukost (dumma jag), och när en jobbig kvinna stod bredvid mig och började dra i kläderna jag tittade på så låtsades jag rätta till väskan så att hon fick min armbåge i huvudet. He-he. Sa förstås "OJ! FÖRLÅT!" men hon avlägsnade sig som planerat. Folk på Framtid är som hyenor över köttstycken. Inte alla men vissa. Mest äldre kvinnor. Rafs, rafs. Snabbt ska det gå. Ingen hänsyn till att en massa andra också finns i närheten och vill undvika knuffar och flåsande. Men armbågen i huvudet brukar funka.

Hittade en blå bärsele från Japan som heter Kodomo (som betyder bebis på japanska). 30:-, megafyndet fyndetsson! Vem har sagt att det måste vara dyrt att skaffa bebis? Jag har absolut inget emot second hand. Det känns tvärtom bra att återanvända och inte bidra till konsumenthetsen. Dessutom innehåller bebiskläder från second hand noll gifter eftersom de blivit tvättade så många gånger. Och ibland hittar man även nya prylar. Tex barnvagn och crib kommer jag att köpa begagnat. Mest för att jag vill sova med bebis och kanske inte använder sängen så mycket. Och barnvagnar är fruktansvärt dyra nya, och används inte alls så länge = inte så slitna. Hittade även lite retro-bebiskläder. Och en kofta och ett linne till mig. Det roligaste var att jag hittade "På Smällen - från A till Bebis" i bokhörnan. Funderade på att köpa den själv eftersom jag tycker så mycket om den och för att den innehåller bra tips angående barnvagnar, kläder och prylar osv. Fick den och Fight Club för 15 pickadoller! Så en bra loppisdag var det allt. Synd bara att jag blir så trött för ingenting. Var tvungen att vila middag när jag kom hem till S.

Ska duscha och gå ner till Åhléns. Min kompis och granne Betty har födelsedags-hatt-kalas och jag har ingen present. Har egentligen noll ork, men känner att jag måste vara lite social. Dessutom kommer ju bästa Emma, Tobias och min granne Dennis. Ska titta på när alla andra dricker alkohol. Alltid lika roligt (obs, jag är seriös).

she's my yoko

Tvätt- & städdag. Har hällt i mig tre koppar kaffe för att få lite energi. Orkar inte campa i sängen hela dagen med datorn i knät och en bokhög på den tomma sidan av sängen. Det är jättefin väder och jag ska ta en långpromenad när tvätten är torr och vikt.

Vi försöker flytta. Inte så lätt. Tydligen kan man inte flytta in i en tvåa när man ska ha barn, eftersom de då inte ser "ett långsiktigt" boende. Men om man inte har råd med en trea just nu då? Om man typ inte vill bo i nån förort. Och det vill man inte. Håller tummarna för att det ska lösa sig ändå. Vill flytta nu, nu, nu och bygga ett mjukt bo.

dagens musiktips (1 september)



Antony & The Johnsons - Thank You For Your Love

Jag hittade ingen bra bild på skivomslaget, som föreställer en skinny torso. Men Antony själv duger ju.

Denna EP innehåller 5 låtar, bland annat en fruktansvärt fin cover på John Lennons Imagine. Titelspåret Thank You For Your Love är första singel från albumet Swanlights som släpps den 11 oktober.