tre dagar kvar?


Mycket mystiskt att min babyticker visar att det är tre dagar kvar när den var inställd på den 26/2. Ett tecken? Extra mystiskt och konstigt är det också att jag och Sebbe precis diskuterat att jag tror att bebisen kommer på torsdag. Alltså om tre dagar. Eftersom mamma gick 5 dagar över tiden med mig. Och 5 dagar över tiden för mig är på torsdag. WIERDO! Så kommer han på torsdag så är det någon som försöker ge mig ett tecken nu. KNAS.

no baby yet

Ingen bebis ännu. Men jag är lugn. Jag stressar inte. Jag är inte otålig. Har inte stirrat mig blind på det beräknade datumet, för jag vet att man oftast går över tiden med första barnet. Min mamma födde mig fem dagar över tiden, och det sägs ju att man undermedvetet minns sin egen förlossning och att man får en relativt likadan som sin mamma. Ska bli spännande att se om det stämmer.

Har vänt tillbaka dygnet nu och försöker hålla mig uppe under dagarna. Det är så tråkigt för jag har inte så mycket att göra. Sitter vid datorn. Läser. Lagar mat. Städar. Igår var vi hos mina föräldrar och åt söndagsmiddag i fem timmar, så då gick ju dagen ganska snabbt. Åt godaste köttgrytan, klappade katter och tittade på gamla foto.

Hittade finaste overallen från Mini Rodini. Önskar.


Den är jättelik min jeansjacka från Monki.

Men jag har fortfarande inte fått min beställning från Oii. Håller på och tjafsar fram och tillbaka. De "hittar inte min order" trots att de dragit pengar. Och overallen är ju för länge sen slut, så jag vet inte hur det här kommer att sluta. Vill iallafall ha mina pengar tillbaka. Så nu är jag lite rädd för att beställa därifrån. Fast jag har aldrig hört nån annan som inte fått sina grejer. Så himla typiskt. Och synd, för jag ville verkligen ha overallen jag beställde. Snyft.

q&a

Många bloggare jag läser gör den här grejen just nu. Jag tänkte att det kunde vara roligt att också göra det. Nu har jag ju blivit av med min hårddisk med foton, men jag får se till att fixa det ändå på nåt sätt. Det kanske tar ett år att göra klart den här listan, men det är iallafall tänkt att varje tema ska få ett eget inlägg. Kan bli kul, kan bli pannkaka. Nu ska jag sova. Ingen bebis, ännu.

1a bilden: Några du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på något som gör dig glad.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på ditt syskon.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: En bild på din favoritplats.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: En bild från ett ställe du älskar.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En bild på barndomsvänner.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En bild som du är nöjd med.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

pinne versus blobb


VECKA 15 vs VECKA 39.

Skillnaden ser inte så stor ut här, men titta så liten magen var i vecka 15! Nu är den JÄTTESTOR! Önskar att jag hade en sån här bild från innan jag var gravid också, när magen var helt platt.

Jag är alltså en av de där som går upp 25 kilo under sin graviditet. Det fick jag veta svart på vitt igår hos barnmorskan. TJUGOFEM! KILO! Jag tycker inte att jag blivit så himla stor, men tydligen så har jag det. Ska bli spännande att se hur mycket jag går ner direkt efter förlossningen.

Och jag bryr mig faktiskt inte så himla jättemycket. Bara jag kan få bort själva "magen" sen. Degen.

Barnmorskan klämde och tryckte på magen och sa "Ni får nog en liten bebis. 3 kilo skulle jag tippa." Och det gör mig ingenting. Bara han är frisk och hel och fin. Och kommer ut snabbt.

Har alltså gått 39 hela veckor idag. En vecka kvar. SEX DAGAR. Jag hoppas att jag slipper gå över tiden. Känner mig SÅ FÄRDIG med det här nu. Det ska bli så fruktansvärt skönt att byta ut magen mot en söt, dreglande, skrynklig, gnyende liten bebis. Även om det är tusen gånger mer jobb att ta hand om en bebis än att ta hand om en mage.

Har haft mycket förvärkar de senaste dagarna. Klockade att de kom med 6 minuters mellanrum i förrgår. Igår hade jag bara hemskt ont och trodde att det skulle sätta igång vilken sekund som helst. Idag har det varit rätt lugnt och bebisen bara sover och sover och sover och bökar omkring ibland. Annars inga direkta tecken. Jag säger till när det händer nåt, lovar... Man märker att vänner och bekanta går och väntar nu, får sms och meddelande hela tiden där de undrar om han inte är här än. NÄR KOMMER HAN? Om jag bara visste. Fast det är rätt spännande och gå i väntans tider, för det kan verkligen hända NÄR SOM HELST.

Sebbe jobbar. Jag tvättar två maskiner. Ska se Californication, Grey's och Vampire Diaries. Är så trött på det här tråkiga tvtittarlivet. Ge mig min bebis nu. Ge mig mina fungerande ben tillbaka. Ge mig vår och sommar och långa promenader. Ge mig ork och styrka.

från och med nu (38+0), lille ru


Har varit hos mina föräldrar ett par dagar, när Sebastian har varit i Stockholm och spelat. Lite tryggare än att vara ensam hemma, fall i fall... Bara tagit det lugnt, ätit, sovit, kramats och klappat tre katter. Deras äldsta katt Kapsy fyller 15 år (!) nu i år. Helt galet. Hon är en döv, trött, pytteliten, smal, söt dramaqueen som tycker om ost. Hon är döpt av min lillebror, efter en kapsyl. Han samlade på kapsyler när vi skaffade katten. Då var han 10 år.

Jag är minst sagt höggravid och ligger mest ner och jäser. 38 hela veckor idag (lördag). Har minst tre gånger trott att det varit på gång, senast inatt. Men det är ju alltid falskt alarm. Jag undrar hur det kommer kännas när det är på riktigt. De säger att man vet. Jag längtar faktiskt till förlossningen nu. Jag vill träffa den lilla pysen som ligger i min mage, jag vill veta hur han ser ut, jag vill pussa på honom och ge honom allt, allt. Trygghet, värme, närhet, kärlek. Jag vill kunna titta på honom och veta att han har det bra, bäst. Visst har han det säkert jättebra i magen också, men det måste ju vara så trångt därinne just nu. Här ute finns det ju jättemycket plats och jättemånga pussar och jättemycket folk som vill träffa honom. Ja... ni märker ju att jag vill att han ska komma ut nu. Men det är (högst) fyra veckor kvar. Två veckor till beräknad förlossning, sen går förstföderskor väl rätt ofta över tiden också, så jag får räkna med ett par sega, tunga jäkla zombiedagar framöver. Ska försöka hitta någon rolig sysselsättning. Lägga 1000-bitarspussel, städa lägenheten med topz, räkna strån i ryamattan... Vadsomhelst. Hade jag orkat träffa en massa folk så hade det ju varit fint, men jag kan när som helst få för mig att somna, så jag är inget pålitligt sällskap. Imorgon ska vi iallafall på 1-årskalas i Glumslöv hos min kusin Emmas lilla Siri. Hoppas att vi får låna bil. Tvivlar på att jag kommer njuta av buss/tågresan.

Pappa lagade förresten min kamera. Det gick bara att ta 3 bilder helt plötsligt. Men nu kan jag ta massor igen. Bra, för jag vill ha med den till BB. Inga korniga, lågupplösta iphonebilder. Han kunde nog tyvärr inte rädda min externa hårddisk med alla mina miljarder bilder från cirka 10 år tillbaka. Jag hittade dock lite bilder som jag lagt upp på internet, plus de jag har på Facebook och här i bloggen, och så har jag lite på några skivor. Så allt är ju inte förlorat. Från och med nu skapar jag nya minnen, och är noggrann med att inte spara dem på en urkass hårddisk, utan på ett bergsäkert minneskort som inte havererar av en liten smäll i mötet med golvet. Orkar inte ens vara ledsen över bilderna. Min framtid väger upp förlusten av ett par pixlar av hur det var . Nu och sen är det bästa jag har och allt som betyder något.

Åkte hem idag, skönt att få sova i min egen säng igen. Fick lite panik av den lutande soffan. Magen är så himla tung så man kan bara sova typ på sidan, annars ligger all tyngd på kroppspulsådern. Och att ligga på sidan i en soffa som sluttar, nja... Inte så bekvämt. Har fått hem den fina vagnen också, så jag ligger och tittar på den och fattar halvt om halvt inte att det snart ligger en söt liten prinskorv i den. Åh, kom ut nu! Mamma längtar ihjäl sig...

be my baby now


Igår var vi på barnkalas. Oliver fyllde två år. Satt i en soffa i fyra timmar och tittade på små barn som lekte, slogs om leksaker och hoppade omkring. Alla barn nu för tiden har så fina namn. Mio, Melvin, Oliver, Felice, och min favorit Aston. Åt massor med kakor och bullar och drack kaffe. Men eftersom det var det enda jag ätit på hela dagen blev jag rätt så hungrig framåt eftermiddagen och gick hela vägen hem och lagade pasta. Sen kom Sebbe och då såg vi sista delen av Millenium och åt chips. Mycket bra dag, och jag tog inte en enda tupplur!

Idag tvättar jag, lyssnar på musik och längtar efter bebis.

Om ni klickar HÄR så kan ni lyssna på min nya spotifylista!

tjugo dagar kvar...

Siri & Emma skapar musik

Johanna, Billie & Elliotte

Söta Naima

Naima slappar i soffan

Siri, Emma, Johanna, Billie & Elliotte käkar majskrokar

Jessica busar med världens gladaste Naima


Playdate hemma hos Jessica i torsdags, med fyra små flickor (och en nästan färdigbakad bebis i magen) och fyra stora mammor. Min lilla knodd kommer ha många beundrarinnor under framtidens playdates...

Jessica har precis flyttat så vi tittade på hennes nya lägenhet och blev bjudna på supergod mat, och jordgubbar med glass tlll efterrätt. Var helt slutkörd när jag kom hem och var tvungen att ta en powernap. Det är inte mycket energi man har över nu i dessa dagar. Började dessutom må väldigt illa på kvällen och mådde jättedåligt hela natten och morgonen. Hade möte hos barnmorskan vid halv 11 och masade mig dit. Allting såg bra ut som vanligt, bebisen är äntligen fixerad, så nu väntar vi bara på att han ska känna sig redo för the great big yonder.

Det börjar kännas konstigt att säga HAN om bebisen. Tänk nu om det inte är en pojke? Vi fick visserligen en bild på en liten snopp med oss hem från ultraljudet, men man vet ju aldrig hundra procent säkert... Har börjat säga bebisen istället... Och det där med namn känns också klurigt. Vi har ju haft ett namn hela tiden som vi vill att lillkorven ska heta, men nu vet jag inte längre. Vi får helt enkelt se vem det är som kommer ut. Om 3, 4... högst 5 veckor... Så snart.

Började packa BB-väskan igår. Allt till lilla korven är nerpackat. Lite svårare att packa till sig själv. Använder ju det mesta. Ska köpa lite dubletter av hygiengrejer, annars får man väl kasta ner det sista innan vi åker in. Och Sebastian får ju inte stanna kvar över natten (nya regler från och med 1/2, så typiskt) så han kan ju åka hem och hämta det vi glömmer. Vilket vi säkert lär göra. Viktigast är väl typ kamera och rena underkläder känns det som. Och en egen kudde.

Har varit så trött idag. Mitt järnvärde var lågt igen. Har iallafall lyckats vika tvätten, tagit ett bad, ätit en pizza och plockat lite i vardagsummet. Blir stressad när det är stökigt (inte för att han någonsin är så stökigt) och vill gärna springa omkring och fixa, men min kropp säger NEJ hela, hela tiden. Blir yr, mår illa, får sammandragningar. Vila, säger den, snart ska du föda en bebis. Får dåligt samvete av att bara ligga raklång också, när Sebastian jobbar två jobb och är borta hela dagarna och är helt slutkörd när han väl är hemma. Idag sågs vi typ 5 minuter och lyckades sitta ner ihop i soffan i ungefär 1... Och värre lär det väl bli sen med en liten bebis som pockar på vår uppmärksamhet. Fast jag har det så himla tråkigt hemma just nu, så en bebis som vill ha uppmärksamhet non stop kommer bara kännas som en befrielse från min zombietillvaro... Vet inte hur många fler böcker jag orkar läsa innan jag smäller av. Ibland tror jag att jag sover så mycket av ren tristess. För att tiden ska gå fortare.

Imorgon ska vi på 2-årskalas. Får se hur länge jag orkar stanna. Ska bli skönt att komma ut en sväng iallafall.

dry your eyes mate

Är sur på Oii. Ni minns att jag beställde en Mini Rodini WCT Jumpsuit förra veckan. Den har inte kommit än. De har dragit pengar men ingen jumpsuit har dykt upp, och leveranstiden skulle vara 3-4 dagar. Har inte ens fått ett mail. Skickade mail igår men har inte fått svar. Dåligt. Ger dem den här veckan ut och sen börjar terrorn.

(36+3)

Har huvudvärk och är lite uttråkad. Finns inte så mycket att hitta på här hemma mer än att lusläsa mina Sookie Stackhouse-böcker, äta, titta på tv och sova. Väntar på att Sebbe ska komma hem så att vi (läs han) kan laga mat åt sin lille tjockis. Är sugen på hemmalagad köttfärspizza. Men vi måste lära oss att äta upp det vi har i kyl & frys. Vill inte ens tänka på hur mycket pengar vi spenderar på mat varje månad. Men mycket är det. Jag får så konstiga begär efter vissa speciella rätter, och då bara måste jag laga det. I måndags blev det hemmagjorda hamburgare. Sebbes gamla kompisar från förr kom hit och hjälpte oss att äta upp. Så gott.

Nu är det inte lång tid kvar tills vi har en alldeles egen liten miniperson. 23 dagar till D-DAY, men från och med lördag (37+0) är bebisen helt klar och kan komma när som helst. Längtar SÅ SJUKT MYCKET men är också nervös inför förlossningen. Har börjat få lite mer sammandragningar, och även svaga värkar. Känns som mensvärk ungefär. Det är ju helt i sin ordning, men undrar hur det känns när det sätter igång på riktigt. Tråkigt är att jag typ inte kan gå ut längre. Får så fruktansvärt ont i fogarna. Blir nästan förlamad i benen och kan bara ligga ner en hel dag efter att jag varit ute. Och jag är så rastlös. Så jag gör ju massa saker ändå. Igår fikade jag med Sofia på Ebbas, och fick gå lika snabbt som en snigel redan när vi gick på stan. Blir så trött också. En förlamande, ända in i märgen-trötthet som knappt går över ens när man sover en hel god natt. Det är nu man ska hålla peppen uppe och tänka på lilla minibullen i magen som snart kommer. Dessa sista sega veckor som är som att vada i kola... Fast jag är rätt glad alltid förutom när jag precis har vaknat och Sebbe har damp och hoppar i sängen. Typ.

När man bloggar om trollen. Dags för middag.