go to sleep my little baby


Varför sover du inte, lilla bebis?
Jag har läst på en massa ställen att spädbarn sover mycket, cirka 15 timmar per dygn. Om Rufus gör det? Nej. Han har i princip varit vaken sen halv ett, förutom 10 minuter här och där. På natten sover han visserligen 4-5 timmar på raken. Jag hoppas verkligen att det är en övergående fas, för jag blir lite knäpp av att passa upp på honom non stop. Han har varit superkinkig med maten de senaste dagarna också. Istället för att somna när han är klar, så börjar han skrika. Inte för att maten är slut, utan för att han är mätt, eller nåt. Så hans sovtimmar under dagen, då när man brukar få nåt gjort, existerar inte just nu. Tur att vi är två som är hemma, annars hade jag nog blivit lite lätt störd i huvudet. Nu är Sebbe och jobbar och Rufus har precis ätit lite och fått på sig pyjamas. Han är rätt nöjd för tillfället, ligger och tittar och jollrar, men hans ögon är som tefat. Han borde ju vara supertrött så länge som han varit vaken. Gick ut med honom i vagnen innan med förhoppningen att han skulle sova, men han låg bara och tittade. Sen sov han max 15 minuter och sen var jag tvungen att lyfta in honom när vi kom hem och då vaknade han. Suck. Tips och trix mottages gärna. Diskhandduken över ögonen funkar bara ibland.

Kommentarer
Postat av: ille

heeej!

arlind va lika dan....han sov inte mycket heller på dagarna, han var sååååå nyfiken på allt! sov gott

2011-04-17 @ 00:11:15
URL: http://ilirjana.blogg.se/
Postat av: Sophie

kan vara den första "utvecklingsfasen" som kommer runt femte veckan, plus minus några dagar, varar inte så jättelänge, men typiskt för utvecklingsfaser är just att de sover sämre, äter sämre, är gnälligare, behöver mer närhet och trygghet etc.

de stackars små, inte lätt att vara liten liksom!

ett hett tips är boken "att växa och upptäcka värden" som tar upp alla utvecklingsfaser barnets första år. den verkar vara slut i handeln, men kan hittas på tradera.

i början är det skönt att ha den där boken, det är liksom normalt allt det där.

var glad över att han inte har kolik!!

2011-04-17 @ 10:22:15
Postat av: charlott

om du inte redan gör det så är en filt över sufletten på vagnen ett tips, så att den går ner till liggdelen i vagnen och stänger ljuset ute och det kanske är lättare för honom att relaxa..? vi fick jämt buffra upp jättemycket i sängen/vagnen så att vår son låg inklämd mellan filtar och kuddar, annars vaknade han jätteofta.. vet inte om det är några världsomvälvande tips men det funkade för oss.. :)

2011-04-17 @ 13:10:15
Postat av: Eva

Jag är rädd att det inte finns något supertips som passar alla. Då skulle det stå med eldbokstäver på himlen! Men jag kan lova en sak: det går över! Bästa föräldrartipset är att låta varandra sova ut ibland. Då orkar man tills nästa fas inträder. Kram.

2011-04-17 @ 17:42:05
URL: http://medfingrarnaijorden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: